Mauriske kebabs

Opskriften på krydrede mauriske kebabs stammer fra Andalusien, hvor denne tapas er meget udbredt. Retten er forholdsvis enkel, dog skal man bemærke, at tilberedningen starter dagen før retten færdiggøres og serveres.
  • 500 gram svinemørbrad
  • 2 fed presset hvidløg
  • 2 spsk. finhakket bladpersille
  • 1 tsk. røget, sød spansk paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt fennikel
  • 1 tørret rød chili, knust
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. sherry (gerne tør)
  • Saften af en citron
Svinemørbraden skæres i ca. 2 cm store tern. Alle andre ingredienser blandes godt i en skål, hvorefter kødet vendes i blandingen. Dæk skålen godt til, gerne med et låg, og lad hele blandingen trække natten over i køleskabet.

Opvarm en grillpande, eller en anden pande med tyk bund, til den er meget varm. Steg kødet på panden i ca. 10 minutter, mens det vendes hyppigt. Det må gerne få god farve, men ikke oversteges.

Stik en lille træpind i hvert stykke kød og lad de mauriske kebabs hvile i 8-10 minutter inden denne lækre tapas serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar