Patatas bravas


Patatas bravas
Patatas bravas er en klassisk og enkel tapas. De sprøde kartoffelterninger med den krydrede tomatsauce er gode i sig selv, men går også rigtig godt sammen med mange af de andre tapas. Derfor er patatas bravas meget populære på tapasrestauranter og til en tapas aften derhjemme.

Til nedenstående opskrift på tomatsauce kan man bruge ca. 900 g. kartofler. Kartoflerne skæres i mindre terninger og puttes i en bradepande smurt med to spsk. olivenolie. Herefter steges de ca. 35-40 minutter i ovnen ved 200 grader (varmluft = 180 grader) til de er gyldne og sprøde.

Ingredienser til saucen:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuree
  • 1 lille løg, der hakkes fint 
  • 2 fed hvidløg, der hakkes fint
  • 2 tsk. sød paprika (delikatessepaprika) 
  • 1 knivspids chilipulver (mere for ekstra krydret sauce)
  • 1 knivspids sukker
  • Hakket persille 
Tilberedning af saucen: Varm olien op i panden. Tilsæt løgene og steg dem i nogle minutter indtil de bliver klare og bløde. Tilsæt de øvrige ingredienser (bortset fra den hakkede persille) og bring det op til kogepunktet under omrøring. Lad det herefter simre i ca. 10 minutter.

Patatas bravas anrettes ved at komme kartoflerne i nogle lave skåle, hælde den varme sauce over og til sidst drysse skålene med lidt hakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar