Lækker spansk tortilla

Tortilla er en fantastisk kartoffelret fra det spanske køkken, og den er meget velegnet til tapas. Stort alle tapas restauranter har da også tortilla på menukortet. Der er mange forskellige opskrifter på tortilla, men her følger en god klassisk opskrift på den populære tapas ret.
  • 3 spsk god olivenolie
  • 1 stort løb, skåret i tynde skiver
  • 3 mellemstore kartofler, skåret i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 røde peber. skåret i tynde aflange stykker
  • 6 store æg
  • ½ tsk tørret knust chili
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
Start med at sætte ovnen på 200 grader (varmluft på 180 grader).

Varm 2 spsk olivenolie op i en pande. Steg kartofler og løg i ca. 15 minutter, tilsæt herefter rød peber og hvidløg, og steg videre i ca. 5 minutter. Hæld herefter over i en skål og lad det køle ca. 5 minutter.

Når kartoffelblandingen er kølet lidt af, så rør æg, chili og persille godt sammen med resten, og lad det stå i 5 minutter en gang mere.

Det hele hældes op i et ovnfast fad, gerne ca. 20 x 20 centimeter, og steges i ovnen i 15-20 minutter indtil det er fast, når du presser let på det. Tag det ud af ovnen og lad det stå i nogle minutter. Vend tortillaen ud og sker den i firkantede stykker.

Tortillaen kan serveres varm med det samme eller den kan serveres kold. Det er også muligt at forberede den i god tid og opvarme den ved 180/160 grader i 10-15 minutter inden gæsterne kommer.

1 kommentar:

  1. Den opskrift giver en fantastisk tortilla! Prøvede at lave den i aftes, og den blev rigtig god. Jeg droppede dog persillen, men det er naturligvis en smagssag.

    SvarSlet