Albondigas

Albondigas er små spanske frikadeller i tomatsauce. Denne fantastiske tapas er næsten altid med på menukortet på tapasrestauranterne - både i Danmark og Spanien. Opskriften er delt i to, dels en opskrift på købbollerne og dels en opskrift på tomat saucen.

Fars:
  • 500 gram hakket kalvekød
  • 2 skiver franskbrød
  • 2 spsk mælk
  • 1 æg
  • 1 lille fintrevet løg
  • 3 spsk hakket persille
  • 2 pressede fed hvidløg
  • Salt og peber
Sauce:
  • 500 gram modne tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ tsk. frisk finhakket rosmarin
  • ½ dl. sherry
Rør mælk med æg og udblød brødet heri. Bland lidt efter lidt resten af ingredienser i og rør farsen godt. Stil farsen i køleskabet, gerne 1 time. Form farsen til frikadeller med ske og hånd og vend dem i mel. Varm god olivenolie op i en pande og steg frikadellerne 2-3 min. på hver side. Dæmp varmen og steg frikadellerne 4-5 min til på hver side til de er gennemstegte

Hak tomaterne til saucen fint eller giv dem en tur i blenderen. Hak løget, finhak hvidløgene og svits begge dele i en gryde med 2-3 spsk. god olivenolie. Hæld tomaterne i, tilsæt sherryen og den finhakkede rosmarin. Saucen bringes i kog og simrer herefter i 10 minutter under låg. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.

Lad frikadellerne snurre med i gryden ved meget svag varme i 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar